Декинг настилки

Настилката от дърво или WPC декинг за външна експлоатация  се наложи като едно наистина авангарден и естетически издържан избор за подова настилка от естественна дървесина или композитен материал за екстериорни условия.
Областта на приложение на декинг настилките обхваща периметъра от: външни тераси, градински пътеки ,около басейни,около вани, външни барове, подове обслужващи заведения за хранене или навсякъде където има нужда от настилка издържаща на атмосферните условия. Предимствата  пред останалите варианти за настилки за външна употреба са:
-лесна поддръжка по време на експлоатация
-възможност за демонтаж при необходимост / когато заведението или площите са отдадени под наем /
-неповторим външен вид придаващ луксозност и специфична индивидуалност.

WPC декинг-подова настилка от дървесно-полимерните композитни материали (WPC – Wood-Plastic Composites)

Има вид и миризма на дърво, но притежава стабилността на пластмаса. WPC декинг DeckPlast е нова, екологично чиста декинг система, която се прилага на открито. Произвежда се от регенерирана пластмаса и дървесни стърготини. Регенерираната пластмаса е много устойчива, а дървесните стърготини са свойствени на околната среда. Нашите WPC настилки и облицовки се състоят предимно от рециклирана пластмаса и стърготини от дървен материал. За направата на WPC декинг се използват около 60% дървесни влакна и 40% от полиетиленова пластмаса с висока плътност (HDPE). Тези компоненти се смесват заедно със специален микс от добавки за повишаване защитата от ултравиолетови лъчи и повишават дълголетието на дъските.

Декинг от масивно дърво

Дълготрайността на дървесината при външни условия се определя от EN 350 част 2. Тя определя каква е устойчивостта на различните дървесни видове срещу гниене и насекоми. Даблицата по-долу показва накратко различните дървесини и класове на устойчивост. Клас Издръжливост Дървесни видове I много издръжливо Над 25 години Тик, Масарандуба II издръжливо 15-25 години Махагон, Термобор, WPC Термоясен, Бангкирай III средно издръжливо 10-15 години Сибирска лиственица IV малко изъдръжливо 5-10 години Дугласка ела V неиздръжливо 0-5 години Бук.

Декинг плочки

Използват се в строителството и откритото оформление под формата на подова настилка, подходяща за плувни басейни, сауни, настилка за заведения, веранди, тераси, мостове, пристанища, беседки, алеи, екстериорен паркет за градини, паркове и др. Предлагат се плочки от дърво и WPC материал с размери 30х30.